Yöresel Konya Gevreği

Hamurundan pişene kadar emek var

Yöresel Konya Gevreği

Hamurundan pişene kadar emek var

Yöresel Konya Gevreği

Hamurundan pişene kadar emek var

Ağız tadınıza uygun

Susamlı, Genevirli, sarmısaklı, baharatlı, Çörekotlu lezzetler hepsi el emeği

Ağız tadınıza uygun

Susamlı, Genevirli, sarmısaklı, baharatlı, Çörekotlu lezzetler hepsi el emeği

Ağız tadınıza uygun

Susamlı, Genevirli, sarmısaklı, baharatlı, Çörekotlu lezzetler hepsi el emeği

Beylerce Geleneksel Konya Gevreği

Toprakla başlar her şey… Büyük dedemiz Düvenci Sadık’la çıktık bu yola. Kim bilirdi ki buğdayı sapından ayırmak için yaptığı o dövenlerin bir fırıncılık hikâyesine dönüşeceğini. Senelerce işlediler o taneleri tek tek baba-oğul. Buğdayın kıymetini o zahmetli emek ile öğrendi belki de dedemiz.

Artık devir sanayi üretimi idi. Babamız Osman Kutlu emeği makinalara dökerek Konya’nın ilk fabrikasyon kadayıf imalatına başladı 90’lı yıllarda. “Ne yaparsan yap en iyisini yap” diyerek büyüttü bizleri de tıpkı babasının ona öğrettiği gibi.

2000’li yıllarda gıda mezunu olmuş bize gelmişti artık sıra.

Gevrek Konya’da ara öğünlerde çayın yanında yeniyor. Adı gibi gerçekten gevrek ve kıtır kıtır. Mis gibi tereyağ kokusuyla alışkanlık yapabilir.

Alışkanlık yapacağı konusun da oldukça ciddiyim. Konya’nın gevreği can kurtaran gibi olur. Atıştırmak için elimiz sıkça kurabiye kutusuna gider.